El Govern espanyol inicia els tràmits per eliminar la incapacitació judicial de les persones amb discapacitat

L'avantprojecte de llei introdueix el “suport” perquè es puguin “exercir lliurement” drets en matèria civil i processal


El Consell de Ministres d'aquest dimarts ha aprovat un avantprojecte de llei que elimina la incapacitació judicial de les persones amb discapacitat. El text ho substitueix per mecanismes de “suport” perquè puguin “exercir lliurement” drets en matèria civil i processal.

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'un “canvi de paradigma”. “La incapacitat es transforma en necessitat de suport” i el concepte clau serà la “curatela” necessària per atendre aquest suport. Així doncs, la tutela sobre una altra persona només s'exercirà en cas de persones menors d'edat.

La nova llei tindrà set articles però implica modificar tot un paquet de lleis, com la hipotecària o la notarial. Campo ha destacat que la reforma té el consens del sector de la discapacitat, ja que ha estat consensuada amb el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi). A Catalunya, la Federació de Salut Mental també ha celebrat la notícia a través de les seves xarxes socials.  

La reforma, que ara iniciarà el seu tràmit parlamentari, vol adaptar la legislació estatal a les exigències de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, signada per l’Estat espanyol al 2008.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article