L’APE denuncia que Endesa fa passar per funcionaris judicials una empresa contractada per cobrar deutes

L’elèctrica diu que no és la seva “forma de treballar” i “actuarà en conseqüència” si es confirmen aquestes pràctiques


L'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) ha denunciat que Endesa té una empresa contractada que es fa passar per funcionaris judicials per cobrar els deutes. La Yolanda, veïna de Cubelles, va rebre una trucada on l'amenaçaven amb embargar-li tots els comptes i retirar-li el comptador. Té un deute des del 2015 de més de 2.000 euros, està en situació de vulnerabilitat i la segueixen des de serveis socials, ha indicat l'APE, que té la trucada que va rebre la Yolanda gravada. 

Fonts d'Endesa han assegurat a l’ACN que aquesta no és “en absolut” la seva “forma de treballar” ni tampoc es correspon amb el protocol que exigeix a les seves empreses col·laboradores. “S'analitzarà el cas i s'actuarà en conseqüència si es confirmen aquestes pràctiques”, diuen a l’elèctrica.

L'APE ha alertat que aquesta conducta podria constituir un delicte d'usurpació de funcions públiques, i per això estudia totes les opcions possibles perquè Endesa i l'empresa contractada assumeixin responsabilitats davant de la justícia. En la trucada, la persona s'identifica com a personal de "notificacions i embargaments del jutjat", i li diu que té dues disposicions judicials per notificar-li. També li diu que en menys d'una setmana intervindran tots els seus comptes, i també la nòmina o qualsevol prestació que rebi de l'Estat.

La persona que truca també assegura que un advocat i un procurador d'Endesa s'han presentat als jutjats amb una denúncia per factures impagades i que li retiraran el comptador. L'avisa que serà "processada en seu judicial". L'alternativa, continua, és que pagui el deute. "L'àudio de la trucada demostra un cop més el nul compromís d'Endesa amb les famílies vulnerables", es queixa l'APE, que torna a demanar que es tanquin els convenis que es deriven de la Llei 24/2015, i que aquests incloguin la condonació del deute per part de les companyies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article