Dues catalanes, finalistes del Premi europeu per a dones innovadores d’enguany

Les seleccionades són “promotores del canvi” i han creat empreses que poden donar solucions a reptes globals


Dues catalanes han quedat finalistes del Premi europeu per a dones innovadores d’enguany. En total, s’han seleccionat 21 emprenedores, que el jurat considera que són “promotores del canvi” i han creat empreses que poden donar solucions a reptes globals. Les seves innovacions van des de l’optimització de tractaments contra el càncer fins a la generació d’energia net a través de les onades dels mars.

Les dues catalanes són Judit Cubedo, cofundadora i CEO de GlyCardial Diagnostics, una companyia que millora el diagnòstic precoç de les isquèmies cardíaques; i Neus Sabaté, cofundadora i consellera científica de Fuelium, una companyia que desenvolupa bateries ecològiques basades en paper per a dispositius mòbils.

“Els estereotips de gènere continuen mantenint les dones i les nenes fora de les carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia. Aquestes dones lideren l’exemple que hem de donar per demostrar que, per molt ambiciosos que siguin, cal que perseguim els nostres somnis”, ha defensat Maryia Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut de la Comissió Europea.

De fet, tot i que a Europa hi ha més població de dones que d’homes, només el 16% de les start up estan fundades o cofundades per dones, i només un 6% tenen equips fundadors de dones. Tot això, malgrat que, com constaten les institucions europees, “la presència de més dones en els consells d’administració comporta més creativitat, una presa de decisió més àmplia i més bons resultats a nivell d’equip”.

Així, hi ha 13 candidates que competeixen per tres premis de 100.000 euros cadascun en la categoria principal i vuit que competeixen pel premi Rising Innovator, que reconeix les dones emprenedores de menys de 35 anys i que està valorat en 50.000 euros. Les guanyadores del Premi Europeu a la Innovació 2020 s’anunciaran als European Research and Innovation Days que tindran lloc a finals de setembre.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article