El Síndic obre una actuació d’ofici per la contractació de Ferrovial per fer el seguiment de contagis

La institució demana a Salut tota la informació relativa al procediment de contractació


El Síndic de Greuges estudia la contractació per part de Salut d'una empresa del grup Ferrovial per fer el seguiment de contagis de la Covid-19. Segons informa en un comunicat, ha obert una actuació d'ofici i ha demanat a la Secretaria General de Salut "els motius que fonamenten" que la contractació es fes mitjançant el procediment d'emergència. 

A més, també vol saber "l'estat d'execució del contracte o, si s'escau, l'acord de resolució del contracte i la seva fonamentació, i també les condicions amb què aquesta resolució es va acordar". Per tot plegat, sol·licita còpia dels acords i resolucions relacionades i espera rebre resposta "al més aviat possible".

Segons exposa en el comunicat, la institució va conèixer la contractació per part del Departament de Salut a través dels mitjans de comunicació. Davant d'aquestes informacions, el Síndic ha pogut constatar en el perfil del contractant que el 29 de maig el SEM va contractar per procediment d'emergència l'empresa Ferroser Servicios Auxiliares, SA pel servei de seguiment de contactes positius mitjançant scouts.

D'altra banda, i després que els mitjans apuntessin que el contracte no s'ha arribat a executar, el Síndic ha comprovat que en el perfil del contractant hi figura la resolució que adjudica a l'empresa l'execució de la prestació, però per contra "no hi consta cap informació sobre una eventual modificació o resolució d'aquest contracte".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article