Les organitzacions catalanes de discapacitat intel·lectual s'uneixen

Dincat agrupa 310 entitats que representen a 30.400 persones


El passat 28 d’abril s'aprovaven, en assemblea, els estatuts del nou Grup Dincat (Discapacitat intel·lectual Catalunya). Després de més d'un any de treball, l'APPS-Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual, la Coordinadora de Tallers i l'Associació empresarial d'Economia Social APPS, s'integren per crear un grup que pretén representar a organitzacions i famílies que atenen i conviuen amb persones en situació de discapacitat intel·lectual.

El proper 1 de juliol es farà efectiva la integració a efectes jurídics, que en qüestions pràctiques, respon a la voluntat de superar l'atomització del sector i vol unificar els recursos i les demandes de les persones en situació de discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Dincat neix amb la voluntat de sumar l'esforç de tres grans organitzacions i amb el compromís de vetllar millor pels drets de les persones. 

Paral·lelament a la integració de les tres entitats, s’ha constituït una Federació d’associacions de mares i pares d’alumnes amb discapacitat intel·lectual, que també formarà part de Dincat. Aquesta nova Federació té com a objectiu representar els interessos d’aquest col·lectiu d’alumnes i de les seves famílies, tant d’aquells que estudien en escoles d’educació especial, com d’aquells que ho fan a l’escola ordinària.

Les 310 associacions són entitats socials sense ànim de lucre, que representen i ofereixen serveis a les persones amb discapacitat intel·lectual en àmbits com l’habitatge, l’atenció diürna, el treball, l’educació, l’atenció precoç, la tutela, el lleure i l’associacionisme. Amb la unió, les entitats podran millorar la seva atenció i Dincat en facilitarà l'evolució.

El proper 20 de maig, Dincat farà la presentació publica. Serà a l’auditori de CaixaForum i amb el president de la Generalitat, José Montilla.

Podeu consultar més informació a la pàgina web de DINCAT

http://www.dincat.cat/ca/

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article