Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de l'Hospitalet i no descarta fer-ho en altres municipis

Plantegen restringir aforaments o tancar locals d'oci per “evitar al màxim possible el contacte social”


Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de restriccions de l'Hospitalet de Llobregat per aturar l'augment de casos de coronavirus. “Anem cap al model de l'Hospitalet” ha dit la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, en declaracions a TV3. Ha explicat que el Procicat acabarà de concretar aquest matí les mesures però ha apuntat que buscaran “evitar al màxim possible el contacte social”, establir restriccions d'aforament a bars i restaurants (50% a l'interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses) i cita prèvia per anar als establiments. Al llarg del matí hi ha prevista una roda de premsa dels consellers Budó, Vergés i Buch per anunciar les restriccions a Barcelona. 

És “molt probable” que es tanquin els locals d'oci nocturn, segons ha apuntat Isabel Ferrer, qui no ha descartat que aquestes mesures s'ampliïn a tot l'Hospitalet i a altres municipis.

Ferrer ha afirmat que la idea per a Barcelona, com a l'Hospitalet, és “no sortir de casa si no és estrictament necessari”. Ha afegit que la meitat dels contagis provenen de trobades familiars i socials i això s'ha de “tallar ràpidament”.

Així mateix, Ferrar ha explicat que, a l'espera de la decisió final del Procicat, és “molt probable” que les mesures afectin tota la ciutat i ha apuntat que la situació que es dona a l'Hospitalet i a Barcelona es pot estendre als “municipis que estan a tocar”.

D’altra banda, la directora general del Procicat ha indicat que les mesures aprovades necessitaran de l'autorització judicial, com ja va passar al Segrià i a l'Hospitalet, i no ha descartat que siguin modificades. Per això, ha afirmat que cal que al judicatura faci “un aprenentatge i es deixi assessorar dels que entenen”.

No obstant això, Ferrar ha reconegut que els escenaris són “molt complicats” i que el resultat de les mesures que ara es prenguin no es podrà comprovar si funcionen fins d'aquí a uns 12 dies.

Ferrer ha assegurat que ja sabien que hi haurien rebrots i que més enllà de si han arribat abans del previst, l'important és “ser àgils i poder implementar i improvisar” les mesures necessàries. Sobre si s'està actuant tard, ha afirmat que “és probable” que els epidemiòlegs puguin arribar a aquesta conclusió però ha apuntat que es treballa segons els escenaris que es van presentant.

Ferrer  ha explicat que no s'ha volgut tornar al model de fases perquè la situació a cada municipi “és absolutament diferent” però ha reconegut que és un moment “una mica complicat i de confusió”. En aquest sentit, ha apuntat que s'haurà d'estar “atents a la informació” perquè és un “dubte raonable” pensar que potser no es pot accedir a la zona on es vol anar de vacances. “No puc avançar com estarà Barcelona o la Costa Brava en 15 dies”, ha exemplificat.

A Catalunya, Salut ha notificat 762 positius nous en les últimes 24 hores, confirmats per proves PCR. Això situa la xifra global de positius en 69.903, però puja fins a 79.595 si es tenen en compte també proves serològiques (1.293 més).

De tots els casos nous amb prova confirmada, 178 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat, 197 més a la regió metropolitana sud (123 a l'Hospitalet) i 192 a la de Lleida (178 al Segrià). Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat 4 de noves, i la xifra total és de 12.631.

A Barcelona, concretament, aquesta setmana (de dilluns a dijous) s’han sumat 414 positius, gairebé el mateix que la setmana anterior, quan els positius van comptabilitzar-se en 500, però de dilluns a diumenge. Des de l’inici de la pandèmia, la ciutat ha sumat 16.380 casos positius de coronavirus confirmats amb una prova PCR.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article