Reclamen a Barcelona la regularització “urgent” de les persones migrades davant la pandèmia

Els manifestants culpen als governs dels nous brots, perquè permeten treballar en condicions “precàries i insalubres”


Desenes de persones s'han concentrat aquest diumenge a la tarda a plaça Universitat de Barcelona per reclamar que la regularització dels immigrants és "urgent" davant la crisi sanitària. La protesta tenia per lema ‘Papers per a tothom, regularització ja!’ i ha estat convocada per Sindillar, l'associació Papers per a Tothom i pel col·lectiu immigrant del Mareme. 

Els concentrats, uns 120 segons la Guàrdia Urbana, asseguren que els immigrants no són els culpables dels nous brots i assenyalen que els responsables són els "governs que retallen la sanitat, mantenen a milers de persones treballant en condicions precàries i insalubres i posen en risc la vida de les persones per salvar el turisme o els negocis de les multinacionals hoteleres".

Davant els rebrots coronavirus, l'organització ha decidit fer una concentració i no una mobilització com havia previst en un primer moment. D'aquesta manera han considerat que és més "fàcil garantir l'ús de mascaretes i el manteniment de la distància de seguretat". Els concentrats asseguren que la "greu situació sanitària fa més urgent i necessari que mai que el govern central regularitzi sense condicions a tots els immigrants que viuen a l'Estat". Critiquen que "és fals que el virus no entengui de classes" i afirmen que són "els sense papers, els sense sostre, els jornalers, les treballadores de la llar i de les cures" els que estan més exposats al coronavirus".

Norma Falconi, portaveu de Papers per a tothom, ha recordat que els immigrants són "la població més afitada per la covid-19" i ha criticat que els governs i les administracions no han pres cap mesura per cuidar dels immigrants amb i sense papers". "A Lleida donen la culpa als temporers quan els han deixat dormir més de tres mesos als carrers, als contenidors, sense cap mena de suport".

Falconi ha destacat que "Itàlia i Portugal han legalitzat els immigrants" i s'ha preguntat per què no ha fet el mateix Espanya si "hi ha més de mig milió de persones sense papers". "Perquè ens culpen a nosaltres dels brots si ni tan sols tenim targeta sanitària", ha preguntat indignada.

El manifest que s'ha llegit durant la concentració ha afirmat que "el responsable de les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia és el sistema social que posa els beneficis dels rics per davant de la vida de les persones" i que nega als immigrants "els papers". Els concentrats han cridat consignes com "la llei d'estrangeria mata gent cada dia" o "papers per tothom cap persona és il·legal".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article