Entitats socials denuncien l’enduriment dels criteris per renovar la residència als joves majors de 18 anys

FEPA, FEDAIA i ECAS diuen que un canvi d’interpretació obliga els joves a tenir més de 2.100 euros al mes


Les entitats FEPA, FEDAIA i ECAS han denunciat aquest dimarts l'enduriment dels criteris per renovar la residència als joves majors de 18 anys. Segons elles, un canvi d’interpretació de la Llei d’Estrangeria obliga els joves migrats sense referents a disposar de més de 2.100 euros al mes per a les segones renovacions del permís de residència. A més, els diners no podran procedir de prestacions públiques ni d'ajuts socials. Aquest canvi d'interpretació s'ha produït a conseqüència de l'aplicació de la jurisprudència del Suprem.

Segons aquesta interpretació un jove sense permís de treball ha d'acreditar 540 euros al mes per a la primera renovació i més de 2.100 en les segones. A més, no poden procedir de prestacions públiques. Les entitats alerten que aquestes condicions aboquen els joves a la irregularitat i a l'exclusió.

Remarquen que, actualment, als adolescents tutelats per la Generalitat se'ls ha de garantir el permís de residència i treball a partir dels 16 anys, però per mantenir la possibilitat de treballar un cop fan els 19 anys se'ls exigeixen uns requisits difícils de complir, com per exemple aconseguir una oferta de treball d’un any a jornada completa.

Per tot plegat, FEPA, FEDAIA i ECAS exigeixen modificar el Reglament d'Estrangeria i flexibilitzar els criteris per part de la Generalitat perquè els menors tutelats obtinguin el permís de residència i treball abans del complir els 18 anys i surtin del sistema de protecció a la infància i l’adolescència amb possibilitats d’emancipació i integració social i laboral.

També reclamen aplicar als joves majors de 18 anys l’excepcionalitat que les institucions poden aplicar per concedir les renovacions del permís de residència i treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article