La plataforma de serveis vol evitar la sobrecàrrega dels cuidadors no professionals

El Departament publica un llibre sobre la diversitat de models familiars


La plataforma de serveis per a persones cuidadores no professionals que l’any passat van posar en marxa el Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’Obra Social de Caixa Catalunya incorporarà enguany estades de Respir. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’objectiu de les estades és evitar la sobrecàrrega que pot suposar la tasca de cuidador. Es preveu atendre unes 2.500 persones.

En el marc de la jornada de debat i treball sobre el Sistema Català d'Autonomia i Atenció a la Dependència, Carme Capdevila, ha anunciat la novetat que la plataforma de serveis oferirà a les persones cuidadores no professionals. Els costos de l'estada els assumirà la plataforma i els encarregats de seleccionar les persones que podran gaudir del servei, seran els ajuntaments i els consells comarcals.

A les estades, es sumen els 300 nous cursos de formació bàsica i especialitzada i la constitució dels primers grups d'ajuda mútua integrats per 500 persones

Acció Social també ampliarà la prestació d’assistent personal
 
El Departament d’Acció Social aprovarà en les properes setmanes l’ampliació de la prestació d’assistent personal a tots els graus de dependència. Catalunya es convertirà així en l’única comunitat que donarà aquest ajut a totes les persones amb dependència que compleixin els requisits per acollir-se. Els diferents models de persones cuidadores no professionals vigents, i que es podran sol·licitar, són: acompanyament a activitats laborals i/o formatives i suport a la vida autònoma.
 
Amb la nova regulació l’assistent personal serà una prestació garantida per a les persones dependents de grau III. Per a la resta de dependents així com per a les persones amb una discapacitat superior al 75%, la concessió d’aquests prestació restarà subjecte a la disponibilitat pressupostària.

Un llibre sobre la diversitat dels models de família

La secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania del Departament d'Acció Social i Ciutadania ha presentat el llibre “I com és la teva? Realitats familiars a Catalunya”. Un publicació que dóna visibilitat a les realitats familiars de Catallunya.
 
El llibre constata que hi ha una disminució progressiva en la mida de les llars catalanes, una reducció de la fecunditat, un augment del nombre de divorcis i ruptures de parella, un increment de parelles de fet i una baixada de casaments.

El llibre recull diferents models familiars: la família biparental home-dona, les famílies monoparentals, les formades per una parella homosexual, les nombroses, les reconstituïdes o les que han adoptat un o més infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

MERCE SANS USSETTI BARCELONA BARRI DE SANTS
1.

Voldriem saber com optar a una setmana al programa RESPIR PER CUIDADORES NO PROFESIONALS. GRÀCIES.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article