Els serveis adreçats a joves migrants tan sols reben 16,2 milions del fons de contingència

En el primer semestre del 2020 han arribat a Catalunya 367 infants i joves sense referents familiars


El Govern ha aprovat la transferència de crèdit de 16,2 milions d’euros del fons de contingència dels Pressupostos per finançar els serveis i recursos ordinaris del sistema de protecció a la infància que atenen menors d’edat i joves migrats sols.

Es tracta principalment dels serveis que la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha posat en marxa els darrers anys per atendre l’arribada d’adolescents i joves sense referents familiars al nostre país. Entre gener i juny de 2020 han arribat a Catalunya 367 joves emigrats sols.

Dels 3.675 joves migrats sols atesos en recursos a 30 de juny, 1.496 tenien més de 18 anys i seguien residint en serveis per a menors d’edat. D’altra banda, l’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat atén en els diversos recursos i serveis que presta prop de 3.000 nois i noies que han passat pel sistema de protecció a la infància.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jordi Esteban Calm Barcelona
1.
Són adolescents i joves amb voluntat d'obrir-se camí per a ells i les seves famílies. Destinar recursos per dotar-los d'estabilitat social, oferir-los entorns de comunicació, adquirir competències que els manquin (lingüístiques, acadèmiques, d'habilitats prelaborals...), etc., és fonamental; una inversió de futur. No fer-ho, o fer-ho amb insuficiència, portarà conseqüències que aniran en sentit contrari a la inclusió social i laboral. He estat en contacte amb algun grup de joves i ho constato. La situació s'agreuja quan són fora de la tutela com a menors. Posem-hi entre tots el coll i evitem, sobretot, reaccions xenòfobes davant de possibles situacions de molèstia o de conflicte. No és tasca fàcil.
  • 0
  • 0

Comenta aquest article