Els centres que facin la sisena hora el proper curs tindran més personal i els que no, mantindran el professorat

Bargalló sosté que la decisió sobre l'hora lectiva de reforç ha d'anar “lligada” a l'organització d'espais i horari


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha aclarit aquest dimarts que els centres que decideixin continuar amb la sisena hora el proper curs tindran “més professorat”, mentre que els que decideixin no fer-la mantindran el personal que tenen.

Davant de la denúncia del col·lectiu Escoles contra la Segregació, que va assegurar aquest dimars que hi ha una instrucció que insta els centres públics a presentar una sol·licitud per tal que el Departament d'Educació valori la continuïtat de la sisena hora per al proper curs, en cas de tenir-la, Bargalló ha apuntat que els centres de màxima complexitat i amb sobreràtios “tindran el curs que ve professorat de reforç o personal d'atenció educativa de més”.

Així mateix, Bargalló ha manifestat que els centres que tenien sisena hora i no la facin “mantindran el professorat que tenien per a aquesta sisena hora i els que la facin, tindran personal de reforç. Per tant, la decisió de la sisena hora no ha d'anar lligada amb el professorat, sinó amb la reorganització d'espais i horaris”, ha afirmat el conseller, de cara a la preparació d'un curs marcada per la crisi de la Covid-19.

El conseller ha explicat que les instruccions estableixen que, en el pla de reorganització especial, les escoles poden decidir no fer la sisena hora si així ho creuen més factible per les condicions excepcionals.

El Col·lectiu d'Escoles contra la Segregació reclama que es mantingui aquesta hora lectiva a tots els centres d'alta complexitat i lamenta que la crisi de la Covid-19 ha suposat una “autèntica gerra d'aigua freda” en les seves aspiracions i alerta que en alguns centres es pot passar “de l'emergència a la catàstrofe”. Per això, s'oposa a l'eliminació de la sisena hora en cap d'aquests centres després de tenir constància que s'estan prenent aquestes decisions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article