Cocarmi reclama la creació d’un comitè d’emergència per a les persones amb discapacitat davant dels rebrots

L’organització demana que es solucionin les “febleses” que es van veure durant la primera onada del virus


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) ha reclamat a la Generalitat la creació d'un comitè d'emergència per a les persones amb discapacitat o amb problemes de salut mental davant la segona onada de contagis per la Covid-19. 

El president de Cocarmi, Antoni Guillén, ha alertat que la primera onada “va posar al descobert les febleses” del sistema a l'hora de donar resposta al col·lectiu i ha reivindicat que no es pot mantenir aquesta situació. Aquest comitè hauria d'estar encapçalat pel president de la Generalitat, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i el propi Guillen i comptar amb representants de les principals federacions de persones amb discapacitat o problemes de salut mental.

Aquest comitè d'emergència també hauria de permetre desplegat el Pla de reactivació econòmica i protecció social “incorporant mesures específiques” per al col·lectiu, “que no es poden atendre amb respostes generals relacionades amb l'accessibilitat, la planificació de recursos i la continuïtat dels serveis de suport i protecció social”, ha dit Guillén.

Així mateix, des de Cocarmi aposten perquè aquest comitè facilitarà construir sistemes més inclusius, accessibles i àgils, “capaços de respondre a situacions complexes” gràcies a la col·laboració i la coordinació entre el sector social de la discapacitat i les administracions públiques “i arribar en primer lloc als que queden enrere”, manifesten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article