Marea Blanca i Sanitàries en Lluita rebutgen el decret de concert social perquè el veuen un símil de la ‘Llei Aragonès’

Les organitzacions critiquen que s’aprovi aquesta mesura “per la porta del darrere”


Marea Blanca i Sanitàries en Lluita han rebutjat el decret de concert social aprovat pel Govern aquesta setmana. Segons el Govern, aquest nou decret permet una contractació que prioritza els criteris socials del projecte i no el preu. 

Des de Marea Blanca però han criticat que aquest decret “insisteix en la ruta que marcava la Llei Aragonès” i que defineix com “la creació de mecanismes legals que perpetuïn d'amagat el model de col·laboració públic-privat o públic-social”. En el mateix sentit, Sanitàries en Lluita ha afirmat que és “una transposició de la Llei Aragonès per la porta del darrere, al marge de qualsevol procés democràtic i control parlamentari”.

Aquest col·lectiu ha considerat que el decret permetrà a les empreses privades ser proveïdors de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública “de la mateixa manera que s'ha fet amb el sistema sanitari”. En aquest àmbit ha assegurat que és “incontrolable per la multiplicitat de proveïdors públics i privats i pel sobrecost que representa l'afany de lucre privat en els sistemes públics”, demostrat en “anys d'espoli públic i durant la crisi sanitària”.

Des de Marea Blanca han criticat també la creació d'un comitè d'experts impulsada pel Departament de Salut “sense una participació real de la ciutadania així com dels treballadors”. “No és més que un instrument teledirigit a avalar les polítiques de fragmentació de lCS, de traspàs de recursos públics cap al sector privat amb múltiples i creatives formules”, ha afegit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Maribel Barcelona
1.

Nos tienen hasta las narices con tanta privatización, tan agobiada la asistencia primaria y tan mal atendidos todos.
A ver si aprendemos a utilizar el dinero público para lo público y si les gusta tanto lo sanitario hagan sus propios centros, sus propios servicios y gasten su propio dinero.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article