El Síndic reitera “la necessitat d’un pacte de país” per abordar la crisi generada per la Covid-19

Ribó demana inversions i “canvis radicals” en salut o serveis socials, entre altres


El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha reivindicat aquest dilluns "la necessitat d'un pacte de país" per abordar la crisi generada per la Covid-19. Ribó ho ha apuntat durant la sessió de la Comissió del Síndic del Parlament, on s'ha parlat de dos informes ja presentats, un sobre salut i drets en el context de pandèmia i l'altre sobre la fiscalitat municipal a Catalunya. 

Segons la institució, el pacte ha de permetre canvis "radicals" i incrementar inversions en salut, serveis socials, drets dels infants i economia. L’informe Salut i drets en la crisi de la Covid-19 posa de relleu la "sotragada" que ha patit el sistema sanitari i les conseqüències econòmiques i socials, que qualifica d'"immenses".

L'informe, presentat al juny, posa el focus en la necessitat de canvis com ara en les residències de gent gran, on el Síndic veu necessari revisar el model actual i la seva capacitat d'afrontar la pandèmia amb mesures de precaució i prevenció. En matèria d'infants i educació, apunta que cal continuar actuant en àmbits com ara la salut i vetllar per l'equitat en l'accés a l’educació i fomentar la igualtat d'oportunitats. També reclama de forma "urgent" un pla de xoc per a les entitats del tercer sector.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article