Infermeres de Catalunya demana la dimissió de Vergés per la “inadmissible” gestió de la pandèmia

El sindicat acusa la consellera de “no deixar-se assessorar pels professional que coneixen la salut pública”


El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergés. En la missiva, el sindicat veu "inadmissible" la gestió sanitària feta durant la pandèmia i acusa la consellera de "no deixar-se assessorar pels professionals que coneixen la salut pública catalana i la realitat viscuda prèviament". 

Han lamentat que s'han dirigit per carta a Vergés en diverses ocasions i no han obtingut resposta i han criticat algunes decisions com les contractacions "milionàries" a empreses privades per fer el rastreig, el "menyspreu" a l'atenció primària, la retribució per la feina durant la pandèmia "estratificada" i que deixa fora alguns professionals i la manca d'EPI.

"Creiem que les decisions preses per aquesta conselleria interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat publica d’aquest país. No podem permetre que es prenguin decisions que afecten tan directament a les persones des de despatxos i sense conèixer la realitat de la nostra sanitat", defensa el sindicat.

Infermeres de Catalunya ha demanat també la dimissió de la secretària general de Salut, Laura Pelay. El sindicat ha exigit que Salut estigui dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del sistema de salut i "que no es posi sostre de vida a les infermeres" i que aquest càrrec el pugui ocupar una infermera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article