Creixen més d’un 60% les consultes per violència masclista al servei d’atenció a la víctima de Justícia

Entre maig i juny es van registrar 153 trucades i correus, davant les 95 de l’any anterior


El servei d’atenció telemàtica a la víctima del delicte del Departament de Justícia ha rebut un total de 750 consultes durant els mesos de maig i juny. D’aquestes, 153 han estat consultes per violència masclista. És una xifra que suposa un increment del 61% respecte al mateix període de l’any passat, quan es van registrar 95 consultes d’aquesta tipologia. 

En canvi, en aquest mateix període de temps, s’ha constatat una caiguda d’un 53% de les consultes per furts i robatoris. En aquests dos mesos s’han rebut un total de 109 consultes per aquesta tipologia delictiva respecte a les 233 rebudes l’any passat. En tercer lloc, el servei ha atès 67 consultes relacionades amb la violència domèstica, davant de les 50 que es van registrar l’any passat.

Radiografia de la consulta

Prop de la meitat de les consultes són per saber quins recursos i serveis estan a l’abast de les víctimes, mentre que un 30% ho han estat per saber quin és el procediment per interposar una denúncia. En un 6% de casos s’han demanat per les dades i els contactes dels òrgans i edificis judicials.

El 92% de les consultes han estat per via telefònica; mentre que la resta, per correu electrònic. El 71% de les consultes les ha fet una dona, d’entre 30 i 60 anys en el 58% dels casos, en un 80% de nacionalitat espanyola.

Per contactar amb el Servei d’informació i atenció a les víctimes del delicte s’ha de fer a través del telèfon 900 12 18 84 o l’adreça electrònica [email protected]. A l’altre costat del telèfon un equip de juristes, psicòlegs, treballadors i educadors socials informen, assessoren i orienten les persones que hi contacten sobre on s’han de dirigir, com s’han de protegir i, si cal, els ofereixen suport psicològic i de contenció emocional. L’horari d’atenció és de les 8 h a les 22 h, i els usuaris s’hi poden adreçar en català, castellà, anglès, francès, alemany i àrab.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article