Comencen els casals Baobab de Barcelona amb 1.161 infants, un 62% més que l’any passat

Set de cada deu monitors són del mateix barri de l’activitat per enfortir els vincles amb les entitats i amb els joves


Els casals urbans Baobab han començat aquest dilluns amb 1.161 infants d'entre 4 i 12 anys, un 62% més que durant l'estiu de 2019. L'activitat, que organitza l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona en el marc del Pla de Barris, ha incorporat els infants que havien quedat en llista d'espera i implementat les noves mesures de seguretat sanitària amb un increment de la inversió del 43,14%, passant dels 349.956,5 euros previstos inicialment als 500.959,32 euros. 

Set de cada deu monitors, el 68% dels 115, són del mateix barri, amb l'objectiu d'enfortir els vincles amb les entitats i els joves. Els deu casals són gratuïts, es fan en instal·lacions escolars dels barris matí i tarda, i inclouen el servei de menjador. S'ha arribat a dos barris més que l'any passat, Raval Sud i el Gòtic Sud. Els altres barris on tenen lloc els casals La Marina del Port, La Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Trinitat Nova, Baró de Viver, Bon Pastor, Trinitat Vella, el Besòs i el Maresme, i La Verneda i la Pau.

Cada campament urbà compta amb una mitjana d'onze professionals per a la seva dinamització, amb un vetllador per a cada infant amb necessitats educatives especials, i manté una coordinació pedagògica amb l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona a través de les entitats de lleure educatiu.

El programa Baobab es va iniciar l'estiu de 2016 amb tres casals a Trinitat Vella, Baró de Viver i El Besòs i el Maresme. Des de llavors, i en el marc del Pla de Barris, l’IMEB ha treballat per intentar oferir activitats educatives assequibles i de qualitat durant l'agost per als infants de barris més vulnerables i, alhora, promoure la creació de caus i esplais durant tot l'any.

El Pla Estiu Extraordinari que s'està posant en marxa durant els mesos de juliol, agost i setembre compta amb un pressupost de 7.090.000 euros, un 33,5% més que a l'estiu de 2019. D'aquest pressupost, 2.060.000 es dediquen als barris d'acció prioritària en el marc del Pla de Barris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article