El Govern i la Creu Roja signen un conveni per millorar la col·laboració en grans emergències

L'acord inclou programes per atendre població especialment vulnerable


El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el president de la Creu Roja de Catalunya, Josep Quitet, han signat aquest dimarts un nou conveni de col·laboració en matèria d'emergències i Protecció Civil, que augmenta i millora la col·laboració en grans emergències. L'acord inclou programes per atendre població especialment vulnerable per riscos greus i emergències. 

També inclou la col·laboració por donar suport logístic en episodis de risc greu i emergència i col·laborar en dispositius preventius, de vigilància, socorrisme i salvament aquàtic; o participar en campanyes de sensibilització a la població en matèria d'autoprotecció, entre altres, segons exposa el Govern en un comunicat.

Per fer possible aquesta col·laboració, la Creu Roja posa a disposició del departament d'Interior recursos com Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d'alberg provisional i logística; d'intervenció psicosocial; de rastreig i recerca amb gossos; de recerca i salvament en medi terrestre; recursos per a la descontaminació marina; unitats mòbils i recursos de coordinació, logística o avituallament; equips de socorrisme i salvament aquàtic o material d’hospital de campanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article