Sant Joan de Déu tracta nadons amb taques de vi de Porto amb un nou làser per reduir l’ús d’anestèsia general

La tècnica també permet reduir el número de sessions necessàries de tractament


L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha incorporat un làser de colorant polsat de darrera generació per al tractament de lactants i infants amb malformacions vasculars o taques de vi de Porto a la pell. Aquest làser, pioner a l’Estat espanyol, incorpora millores substancials respecte als que existien fins ara perquè permet aclarir les taques d’una manera més ràpida, en menys sessions i en molts casos sense haver d’aplicar a l’infant anestèsia general. 

Tres de cada 1.000 infants neixen amb malformacions vasculars o taques a la pell principalment a la cara- que amb el temps es van enfosquint. Aquestes malformacions vasculars es produeixen durant el desenvolupament embrionari per una mutació del gen GNAQ.

Fins ara era necessari sotmetre l'infant a una mitjana de 15 sessions de làser per aconseguir aclarir la taca en un 75% o gairebé eliminar-la. Amb el nou aparell, el nombre de sessions necessàries és del voltant de deu i la durada de cada sessió es veu reduïda d'uns 20 a deu minuts.

L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona és centre de referència per al tractament de les malformacions vasculars i hemangiomes. L'any passat el Servei de Dermatologia va atendre uns 150 nens de tot l'estat als quals va practicar 225 sessions de làser amb anestèsia i 423 sessions sense anestèsia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article