Els promotors de la Renda Garantida celebren que s’hagi rebutjat el decret que l’harmonitzava a l’Ingrés Mínim Vital

La Diputació Permanent del Parlament ha votat en contra de la normativa del Govern


La Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha celebrat el rebuig de la Diputació Permanent del Parlament al decret llei de la Generalitat que pretenia per harmonitzar-la amb l'Ingrés Mínim Vital (IMV). En un comunicat, han agraït a Ciutadans, PSC, En Comú Podem, CUP i PP que hi votessin en contra i han demanat als responsables del decret que "prenguin nota". 

En concret, reclamen que no es tornin a repetir "suspensions abusives dels terminis de tramitació de la prestació d'RGC i dels complements per a les persones que sol·licitin paral·lelament a l'Ingrés Mínim Vital". També han demanat que no es derivin responsabilitats a les persones vulnerables que perceben la RGC, "afegint nous terminis innecessaris".

A més, han fet una crida als grups parlamentaris a estar "alerta" per "evitar nous intents similars" i a bastir una proposta que "faciliti l'encaix" entre la prestació de la Renda garantida de Ciutadania i l'Ingrés Mínim Vital, respectant els drets de les persones vulnerables i agilitzant l'accés.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article