S’obre el termini per demanar les beques i ajuts del Ministeri d’Educació per al pròxim curs

El pressupost és de 1.900 milions d’euros, un 22% més en el “major increment en una dècada”


El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte la convocatòria de beques i ajuts a l'estudi del Ministeri d'Educació i el Ministeri d'Universitats per al curs 2020-2021. El termini de sol·licitud entra en vigor demà diumenge 9 d'agost amb una quantia de 1.900 milions d’euros, un 22% més en el "major increment en una dècada". 

Les beques i ajuts està previst que beneficiïn a més de 600.000 alumnes, 372.240 de nivells no universitaris i 253.274 de grau i màster. El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha creat una nova pàgina web informativa –més accessible, didàctica i intuïtiva- per acompanyar els sol·licitants en la seva tramitació i garantir així que les beques "arriben a qui més les necessita".

La nova convocatòria d'ajuts i beques d'Educació i Universitats canvia una sèrie de requisits per poder beneficiar més alumnes amb dificultats econòmiques. Pel que fa als canvis en les condicions d'accés, redueix a una nota de 5 el requisit acadèmic quan es tracta de beques no universitàries.

També eleva el llindar més baix per poder-ne demanar i l'equipara al llindar de la pobresa. A més, també augmenta en 100 euros la quantia fixa de les ajudes. En paral·lel, el decret al qual s'ha donat llum verda inclou l'alumnat amb trastorn de l'espectre autista en les ajudes per a estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article