Barcelona crea sis espais amb servei de cangur per als barris més vulnerables

El Projecte Concilia està dotat amb 325.000 euros, es posarà en marxa al setembre i durarà cinc mesos


L'Ajuntament de Barcelona posarà en marxa a partir del setembre sis espais amb servei de cangur per facilitar la conciliació laboral i personal de les famílies més vulnerables. El Projecte Concilia –dotat amb 325.000 euros– funcionarà durant cinc mesos fins al 31 de gener com una prova pilot a zones de menor renta i que formen part del Pla de Barris. 

Cadascun dels sis punts tindrà una capacitat per acollir entre sis i vuit infants per hora, d'entre tres i 12 anys, i estaran gestionats per una vintena d'educadors a jornada completa. El nou servei estarà actiu entre les 8 h i les 20 h durant els set dies de la setmana, per tal d'atendre sobretot les sol·licituds de famílies monoparentals amb pocs recursos i una xarxa comunitària dèbil.

Amb aquestes tasques de cures dels infants, s'espera poder facilitar que aquestes persones accedeixin a cursos formatius i al món laboral, així com poder oferir moments puntuals de descans. Les activitats es faran preferentment a l’aire lliure, tot i que també podran utilitzar un espai tancat si les condicions meteorològiques no són les adequades.

Els punts on es posarà en marxa la prova pilot del Projecte Concilia són: Casal de Barri La Pau (la Verneda i la Pau); Casal de Barri Besòs (el Besòs i el Maresme); Centre Cívic Trinitat Vella (Trinitat Vella); Raval Sud: pendent de concreció; Sala Pepita Casanelles (La Marina) i Zona Nord: Casal Infantil Ciutat Meridiana (matins) i Centre Cívic Zona Nord (tardes).

El consistori ha detallat que es prioritzarà les sol·licituds de mares monoparentals o dones en situació de violència de gènere, aquelles unitats familiars amb pocs recursos econòmics, les llars amb un nombre més elevat d’infants a càrrec i circumstàncies personals com malalties o emergències familiars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article