V Jornades d'infància i educació social

Enguany es reflexionarà entorn la metodologia a seguir amb les famílies


El Col·legi d'Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC) i la Diputació de Barcelona, organitzen les "V Jornades d'infància i educació social. Eines metodològiques d'intervenció amb famílies". Serà demà dimecres 13 de maig al Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. Es tracta d'una jornada per tal de reflexionar i treballar les orientacions professionals que contemplin la intervenció amb la família.

A partir de les nou del matí i fins dos quarts de tres, la jornada comptarà amb la presentació de les Jornades, que realityzarà la consellera Carme Capdevila, la ponència "Què diu la llei d’infància amb relació a les famílies?, a càrrec d’Imma Pérez, secretària d’infància del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya", i seguirà la presentació dels eixos fonamentals i línies transversals dels grups de reflexió de la intervenció amb les famílies.

La reflexió per grups de treball està orientada a abordar els diferents espais o recursos d'intervenció. Un primer grup tractarà l'educació i el treball comunitari amb la infància. El segon grup, el treball amb les famílies des dels serveis socials bàsics i el tercer el treball des de l'EAIA. Finalment,  el quart el treball amb famílies a partir dels serveis residencials.   

A mig matí hi haurà una taula rodona per presentar models de treball. Es comptarà amb la presència dels projectes: Noves famílies, noves polítiques, amb la representació d’Anna Olmedo cap de l’Oficina de Suport Tècnic als Serveis Socials, de l’Àrea de Benestar Social, de la Diputació de Barcelona; Espai de Famílies del Centre Obert, amb Àngelo Marí, cap del Centre Obert de l’Ajuntament de Mollet; Treball de suport a l'Acolliment en Família Extensa, amb Francesc Frigola Esteve, psicòleg del Servei d'Acolliments Familiars, Drecera, SCCL i el moderarà Jordi Collet, investigador de l’IGOP.

A les dues del migdia s'entregarà el Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster i es presentaran les conclusions dels grups de treball, a càrrec de Josep Algar, David Montejo, Sílvia Batet i Esteve Torregrossa per realitzar un torn obert de paraules.

Més informació: V Jornades Infància i Educació Social

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article