Salut confirma que els cribratges als barris de Torre Baró i Besòs de Barcelona comencen aquest dissabte

El Departament espera fer unes 400 proves PCR diàries a cadascuna de les zones


L’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut han confirmat que treballen “coordinadament” per fer una recollida de mostres PCR intensiva a dos barris de la ciutat de Barcelona, Torre Baró i el Besòs i el Maresme, que les últimes setmanes han presentat una freqüència alta de casos de Covid-19. Aquest cribratge massiu es farà aquest cap de setmana per a les persones no malaltes de totes les edats del conjunt del barri de Torre Baró, i la setmana vinent es farà durant tres dies a persones també asimptomàtiques, sense restriccions d'edat i residents de carrers específics del barri del Besòs i el Maresme. 

S’espera fer unes 400 proves diàries a cada un dels barris. La incidència de la Covid-19 per 100.000 habitants dels últims 14 dies (28 de juliol a 10 d’agost) ha estat de 510 a Torre Baró i 467 al Besòs i el Maresme, mentre que a tot Barcelona ha estat de 174. A Torre Baró, ubicat al districte de Nou Barris, la recollida de mostres per fer les PCR tindrà lloc al Casal de Barri de Torre Baró el dissabte 15 i el diumenge 16 d’agost, des de les 9 h a les 19 h, ambdós dies.

Pel que fa l’àrea del Besòs i el Maresme –al districte de Sant Martí de Barcelona–, les PCR es faran entre el pròxim dilluns 17 d’agost fins al dimecres 19 d’agost a una àrea sanitària mòbil, que s’instal·larà al carrer d’Alfons el Magnànim (entre els carrers Jaume Huguet i Cristòfol de Moura). Els tres dies, l’horari de les proves serà de les 9 h a les 19 h.

Les proves PCR per al barri del Besòs i el Maresme estan destinades a les persones residents a un clúster específic de carrers on s’estan detectant més casos de Covid-19: es tracta dels residents a tots els carrers compresos a la zona entre carrer de Jaume Huguet, Rambla Prim, carrer de Llull i carrer de Ramon de Penyafort.

Va ser la setmana passada quan Salut va engegar la cerca massiva de possibles casos de Covid-19 amb proves PCR, en persones asimptomàtiques, per trencar les cadenes de transmissió del virus. Una estratègia de cribratge intensiu i d’intervenció comunitària a localitzacions específiques on havia pujat el nombre de casos i l’índex de contagi. Les poblacions de Ripollet, Sabadell, Terrassa, la setmana passada, i Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet, des del dilluns i fins aquest divendres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article