Catalunya rebrà 4,5 milions del Ministeri d’Educació per atendre l’alumnat més vulnerable el curs vinent

Les actuacions inclouen l’adaptació al centre, l’impuls de competències docents o el pla d’acompanyament a alumnat amb necessitats especials


El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dijous el repartiment a les Comunitats Autònomes dels 40 milions d'euros del programa PROA+ per als centres educatius amb alumnat més vulnerable de Primària, ESO i Batxillerat. Catalunya rebrà 4.516.098 euros i és la segona CCAA que més fons rebrà després d'Andalusia. 

El programa respon a l'emergència educativa del curs 2020-2021 provocada pel coronavirus i té com a un dels objectius garantir que es donen les condicions de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries. El Consell de Ministres del 21 de juliol va aprovar aquesta distribució entre les autonomies.

La distribució s'ha fet segons el nombre d'alumnes escolaritzats a Educació Primària i Secundària Obligatòria (50%), el percentatge d'alumnes amb necessitats específiques de suport (20%), la taxa d'idoneïtat als 15 anys (20%) i la dispersió de la població (10%).

Segons un comunicat de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, les actuacions del programa inclouen l'adaptació del projecte educatiu del centre, l'impuls de competències docents i orientadores, el pla d'acompanyament per a alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu i la promoció de la implicació de les famílies.

Els 40 milions d'euros són una inversió inicial d'altres previstes pel Ministeri d'Educació destinades a fer front a la situació dels centres per la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article