El Síndic reclama que les famílies acollidores amb relació de parentiu deixin de rebre menys ajudes que les alienes

Les famílies alienes reben complements per psicologia, logopèdia, ortodòncia o per discapacitat de l'infant


El Síndic de Greuges de Catalunya ha emès una resolució criticant que les famílies extenses, que són les que tenen una relació de parentiu per consanguinitat o afinitat indirecta amb l'infant o adolescent, no tinguin ajudes d'imports complementaris a la prestació per l'acolliment d'un infant tutelat. 

Indica que les famílies alienes perceben ajuts per serveis de psicologia, logopèdia i ortodòncia, entre d'altres. També perceben un import complementari a la prestació per l'acolliment, per raó de la discapacitat de l'infant. El Síndic apunta que "les funcions de les persones acollidores de família extensa i aliena són les mateixes" i per tant demana equiparar els ajuts.

Des del punt de vista de les necessitats dels infants, aquestes no es poden diferenciar pel tipus d'acolliment, sinó que han de ser valorades en funció de les necessitats individuals de cada infant, defensa el Síndic. L'equiparació i la igualtat dels ajuts entre famílies alienes i famílies extenses garanteixen la igualtat efectiva dels drets dels infants acollits en ambdós sistemes familiars, indica. El Síndic considera que l'interès superior de l'infant ha de prevaldre per a la valoració d'aquest assumpte.

Afegeix que cal crear una prestació específica per acolliment en família extensa d'un infant amb discapacitat, ja que aquestes famílies han de fer front a les despeses generades per cures, teràpies o tractaments específics. Si bé poden sol·licitar a la DGAIA el rescabalament d'aquestes despeses extraordinàries, justificades i acreditades, el Síndic apunta que l'organisme n'ha de valorar l'aprovació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article