Entra en vigor la prohibició de fumar al carrer si no hi ha distància mínima i l'obligació de tancar els bars a la una

La mesura també recomana limitar les trobades socials a un màxim de deu persones

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dimarts les noves restriccions acordades amb el Ministeri de Sanitat per a la contenció de la pandèmia de la Covid-19.

Les mesures, signades per la consellera de Salut, Alba Vergés, inclouen la prohibició de fumar a la via pública quan no es pugui respectar una distància interpersonal d'almenys dos metres, una mesura que també s'aplica a qualsevol dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

També estableix que les activitats d'hoteleria i restauració hauran de tancar abans de la una de la matinada, sense que puguin admetre nous clients abans de la mitjanit. Així mateix, les noves restriccions inclouen la recomanació de limitar les trobades socials a un màxim de 10 persones, així com també limitar les trobades socials fora del grup de convivencia estable,.

D’altra banda, hotels, restaurants, terrasses, bars i guinguetes també hauran de garantir la distància d'un metre i mig tant en el servei de barra com entre les taules o agrupacions de taules, que no podran superar les deu persones.

La norma també estableix que els ciutadans han de “col·laborar activament” en el compliment d'aquestes mesures així com “a l'acceptació i resposta als requeriments que es formulin per les autoritats sanitàries”.

Els incompliments a la resolució seran “constitutius d'infracció administrativa” d'acord amb el decret del 4 d'agost que va establir multes d'entre 100 i 3.000 euros en el cas de les infraccions lleus i fins als 600.000 en el cas de les molt greus.

Aquesta normativa s'ha aprovat “davant la realitat del nombre de contagis i l'increment dels ingressos hospitalaris” i segons l'acord del consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut del Ministeri de Salut, segons exposa el mateix redactat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article