Entren en funcionament els equipaments per a aïllaments de temporers amb coronavirus a Girona

L’espai compta amb circuits diferenciats per als pacients i per al personal de la Creu Roja


Des d’aquesta setmana els temporers que treballin a les comarques gironines i pateixin coronavirus de forma asimptomàtica ja podran aïllar-se en una granja-escola de Cabanes (Alt Empordà). Aquest és un dels tres espais que El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha habilitat pels treballadors del camp a la demarcació gironina i que no tinguin un espai on aïllar-se.

L’espai compta amb 20 places inicials, però es podrien ampliar si fos necessari. En aquesta granja-escola, els temporers podran dormir-hi, menjar-hi i també tindran una zona a l’aire lliure i una sala polivalent amb televisió on esbargir-se. Els temporers que arribin a aquest espai serà després que l’Àrea Bàsica de Salut del municipi on treballen o habiten els hagi fet un PCR i hagi sortit positiu. Des del centre els derivaran a l’espai i allà diversos voluntaris de la Creu Roja s’encarregaran de la seva estada.

De fet, Creu Roja serà l’entitat que gestioni els espais per a temporers. S’encarregaran que els pacients sense símptomes d’aquesta granja-escola de l’Alt Empordà segueixin el seu aïllament i estiguin en bones condicions. Per això hi haurà integradors socials, treballadors socials i auxiliars d’infermeria, a banda de voluntaris.

Els auxiliars s’encarregaran de prendre la temperatura a tots els pacients que hi hagi a l’espai per comprovar que no tinguin febre. En cas de detectar algun símptoma de la malaltia, se’l derivarà a un centre sanitari o un altre espai reservat per a persones malaltes amb símptomes lleus.

Per altra banda, la directora dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, ha destacat que l’espai està pensat per a temporers, però també estarà obert a “persones que no hagin contractat i no tinguin un lloc on fer l’aïllament”. Per aquest mateix motiu, els tres centres per a temporers que s’hagin d’aïllar estan a l’Alt Empordà.

“Dos terceres parts dels temporers de Girona són de l’Alt Empordà i la resta són del Baix”, ha detallat Casacuberta. Per aquest motiu han buscat centres que siguin relativament propers als llocs de treball. A banda de l’espai per a persones amb coronavirus i sense símptomes de Cabanes, Treball també compta amb una casa de colònies a Pontós destinada als treballadors que hagin donat positiu al PCR però hagin estat contactes estrets d’un cas i hagin de quedar-se 14 dies en aïllament preventiu.

Per últim, el Departament també ha reservat 58 places d’un hostal de Viladamat per als temporers que s’hagin hagut de fer un PCR i estiguin a l’espera dels resultats.

Dos circuits diferenciats

Dins de la granja-escola de Cabanes hi ha dos circuits diferenciats per minimitzar el risc de contagi. Per una banda, hi ha les zones que podran trepitjar i hauran de passar els pacients de coronavirus sense símptomes. Per altra, hi ha un altre accés a la casa que serà només per a voluntaris i treballadors de la Creu Roja, així com també una zona administrativa, un lavabo i un magatzem. Cada vegada que alguna persona de l’entitat entri a la casa, haurà d’equipar-se amb mascareta, ulleres i un vestit que eviti que els pacients puguin traspassar el virus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article