Una cinquantena d'informadors participen a la campanya de la Creu Roja en espais d'oci nocturn a Tarragona i l'Ebre

Les accions es faran en diverses poblacions del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre fins al final de l'estiu


El Departament de Presidència ha encarregat a la Creu Roja la posada en marxa d'una campanya de sensibilització sobre la Covid-19 en espais d'oci nocturn dirigida a joves.

L'objectiu és desplegar un miler d'informadors – se n'han contractat 212 fins ara- per fer accions de conscienciació a 38 localitats de Catalunya durant tot un mes. A Tarragona i l'Ebre s'hi ha sumat 44 joves voluntaris i se'n busquen 24 més. A través de dinàmiques i jocs amb finalitat educativa, es pretén prevenir futurs rebrots. Es faran a Tarragona, Salou, Cambrils, Calafell, Torredembarra, l'Hospitalet de l'Infant, Amposta i Tortosa en les zones d'oci nocturn amb major afluència.

A la ciutat de Tarragona, per exemple, s'ha reforçat el sector de la Part Alta durant les festes de Sant Magí i a Salou la del passeig Jaume I. Els informadors estan a peu de carrer de carrer de dimecres a diumenge, de vuit del vespre a dues de la matinada, amb equips mixtos de dues persones.

Amb voluntaris joves es vol “establir una comunicació entre iguals” sobre la necessitat d'aplicar les mesures d'autoprotecció per prevenir el coronavirus. Es proposa dinàmiques participatives per descriure les conseqüències de respectar-les o no fer-ho.

Els joves informadors han rebut una formació prèvia de quatre mòduls relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja: la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

Els informadors disposen de tauletes i mòbils on introdueixen les dades estadístiques de la intervenció en línia i en temps real a través d'una App desenvolupada expressament per a l'activitat, detectant in situ conductes de risc, que procuraran corregir mitjançant dinàmiques participatives i facilitant material informatiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article