El Govern investiga un possible cas de maltractament a una residència de Terrassa

El centre acomiada les treballadores que han difós un vídeo amb tractes vexatoris a una usuària


El Departament d'Afers Socials i Famílies investiga un possible cas de maltractament a una usuària de la residència Mossèn Homs de Terrassa. El cas ha transcendit a través d'un vídeo a les xarxes socials que mostra el tracte vexatori de dues presumptes treballadores del centre.

“Les imatges i el so són prou expressius de la situació que es va produir i de la seva incompatibilitat no només amb el servei públic, sinó també amb el respecte als drets humans més bàsics”, ha lamentat l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, en una carta enviada als departaments de Salut i d'Afers Socials i Famílies, on denuncia un “comportament ofensiu” i una “actitud, tractament i llenguatge absolutament intolerables”.

Els Departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies ja han denunciat el cas als Mossos d'Esquadra i han anunciat que es personaran a les actuacions judicials que es puguin endegar a partir d'ara: “Actuarem davant qualsevol cas de tracte vexatori a una persona resident en un centre d'atenció a la gent gran”.

D’altra banda, la direcció de la residència Mossèn Homs ha acomiadat les treballadores que havien vexat una usuària del centre i els ha obert un expedient disciplinari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article