Barcelona suspèn les llicències d'habitacions d'ús turístic en habitatges durant un any

L'Ajuntament demana al Govern que rectifiqui el decret de turisme que regularitza aquesta pràctica

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès, durant un any, l’atorgament de llicències i altres autoritzacions, així com els permisos per fer obres destinades a la implantació de llar compartida i lloguer d’habitacions d’ús turístic, amb la finalitat d’iniciar els estudis previs per tramitar la regulació d’aquesta activitat a la ciutat. 

La tinenta d’alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat al govern català que “rectifiqui” perquè “no pot ser que es liberalitzi aquesta activitat quan fa anys que lluitem per posar fre a l'especulació que aquesta activitat pot suposar”. Ha demanat a la Generalitat “més instruments als ajuntaments per al control i la inspecció de l’activitat”. Sanz ha advertit que “la normativa no pot posar en risc el dret a l'habitatge”.

Sanz es refereix al Decret de Turisme que va aprovar el govern de la Generalitat de Catalunya el 4 d’agost passat, el qual preveu una nova modalitat del lloguer d’habitacions d’ús turístic en habitatges habituals, sempre que no se superin els 31 dies d’estada, que hi hagi un màxim de 4 places per pis i que qui demani la llicència sigui la persona que viu habitualment en aquell habitatge, ha indicat la tinenta d'alcaldia. La normativa preveu també que els ajuntaments puguin regular l’activitat a cada municipi.

És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona ha procedit a la suspensió de les llicències durant un any, que és el temps durant el qual desenvoluparà la nova normativa perquè l’activitat estigui regulada al conjunt de la ciutat amb la voluntat de compatibilitzar els diferents usos, sempre garantint el dret a l’habitatge dels veïns i les veïnes.

A partir de la suspensió s’iniciaran els estudis previs per tramitar un pla especial per regular la implantació de l’activitat a Barcelona. D’altra banda, es podrà també procedir a la tramitació d’una ordenança que fixarà els requisits per a l’exercici de l’activitat a la ciutat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article