S'aprova l'òrgan de coordinació contra la violència masclista

Revisarà la tasca feta pel Govern


El Govern de la Generalitat va aprovar ahir la constitució de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència masclista. Aquest organisme, previst a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, impulsarà, farà el seguiment i avaluarà les actuacions sobre la violència masclista que duen a terme els departaments de la Generalitat.

L'òrgan també s'encarregarà de fomentar la participació i col•laboració del Govern amb les entitats i òrgans de la societat civil que treballen en aquest àmbit.

La Comissió, presidida per la consellera d'Acció Social i Ciutadania, estarà formada per una quarantena de membres en representació del Govern. També podran incorporar-se representants d'una trentena d'organitzacions socials i professionals a criteri de les mateixes entitats.

La Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència masclista permetrà avançar en la prevenció i la identificació precoç de les situacions de violència masclista que pateixen les dones. L'Institut Català de les Dones oferirà suport tècnic, mitjans personals i materials al nou organisme.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article