Més de 500 docents amenacen de fer vaga “si no es garanteix una tornada segura a les aules”

Demanen “reconsiderar” les mesures anunciades perquè creuen que posen “en risc” tant el personal com l’alumnat

L'Agrupació de docents i Personal de Suport Educatiu en Risc, formada per més de 500 docents, ha reclamat aquest dimarts en un comunicat “reconsiderar” les mesures anunciades ja que creuen que posarien “en risc” el personal docent i els alumnes. 

Per aquest motiu, amenacen amb la vaga a les classes presencials si no es duen a terme un seguit de 18 mesures que consideren “necessàries” entre les quals hi ha la realització de proves PCR periòdiques a tot el personal docent o que els contagis es considerin accidents laborals. També demanen indicacions sobre el personal i els alumnes de risc i exigeixen ser considerats com a col·lectiu exposat a nivell de risc 2. Tanmateix, exigeixen una baixada de ràtios i que sigui obligatori per a tothom portar mascareta a les aules.

També reclamen evitar desplaçaments inncessaris amb l'aposta per la jornada continuada, fer el servei de menjador separant els alumnes per grup estable i incrementar el personal i material de neteja. En aquesta línia, des de l’agrupació consideren que s'ha d'avaluar el personal en risc que ha de fer les pràctiques a partir del que van fer el curs passat, i aturar i ajornar les oposicions del 4 de setembre.

D’altra banda, aboguen per implementar mesures de distància al transport escolar, considerar persones de risc els professors majors de 55 anys i que no hagin de fer classe i que tots els alumnes puguin fer classe semipresencial. Finalment reclamen incrementar la plantilla docent, el que argumenten que facilitarà una millor gestió de les ràtios a l'aula.

S'afegeixen a les reivindicacions del personal docent i no docent dels centres educatius i les famílies (AFEES) i conclouen que si no es compleixen les mesures que demanden faran una crida a la “vaga educativa de docents i personal de suport educatiu”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article