El Vallés Oriental presenta una taula per la inserció laboral dels discapacitats

Unificar un model territorial i intercanviar experiències


Ahir es va presentar a la Llagosta, la Taula Territorial per la Inserció Laboral dels Discapacitats de la Comarca del Vallés Oriental. Amb l'objectiu de donar conèixer la proposta de model de concertació territorial i iniciar l'intercanvi d'experiències entre els agents i serveis que treballen per a la inserció laboral de les persones en situació de discapacitat.

L'alcalde de la Llagosta i president del Consell Comarcal, Antonio Rísquez, va destacar la importància de tenir presents els col·lectius en situació de risc social en l'epóca de crisi econòmica.

La sessió  ha servit perquè la Xarxa Lismivo, formada per entitats que treballen per la inserció laboral dels més desafavorits, pugèssin donar les dades de les persones en situació de discapacitat a la comarca per l'any 2006. En total, hi havia 9.456 persones amb alguna discapacitat a la comarca, un 4,56% de la població. Cal tenir present que la taxa d'atur entre aquestes persones arriba fins el 25%. Es va reconèixer la importància de la tasca d'aquesta xarxa.

Finalment, la responsable de l'àmbit de discapacitat de la Fundació de Desenvolupament Comunitari, Imma Alemany, va ressaltar la necessitat d'aconseguir un canvi de model en la inserció laboral arreu del territori. El model proposa una atenció més personalitzada tenint en compte les necessitats i potencialitats del territori i afavorir la cohesió de tots els agents implicats i també els empresaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article