Argimon matisa el ministeri i diu que la situació epidemiològica marcarà l'ús de la mascareta dels 6 als 12 anys

Salut demana a les empreses que facilitin el teletreball i repensin mesures efectives de prevenció


El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha insistit aquest dijous que Salut es planteja l'ús de la mascareta dels 6 als 12 anys en funció de la situació epidemiològica de cada territori. Ho ha explicat poc després que el govern espanyol hagi anunciat un acord amb les autonomies per dur a terme diverses mesures entre les que hi ha l'ús obligatori de la mascareta a partir dels sis anys. 

Argimon ha dit que aquest “no serà el problema” i ha destacat que “no hi ha un punt de discordança” i ha posat l'èmfasi en “més en la coincidència que en la petita discrepància”. A la roda de premsa d'aquest dijous també ha demanat a les empreses que facilitin el teletreball i repensin mesures efectives de prevenció.

En relació amb el tema de les mascaretes, Argimon ha expressat que el Govern no té previst destinar més recursos perquè les famílies puguin comprar-ne. No obstant això, també ha volgut deixar clar que, si algun alumne no en té, el centre en facilitarà. “Totes les escoles tindran mascaretes en estoc”, ha assegurat.

Sobre la situació epidemiològica global de Catalunya per la Covid-19, Argimon ha manifestat que ha empitjorat en les darreres tres setmanes i ha fet una clara crida a restringir tot el possible les interaccions socials, especialment en l’àmbit familiar i d’amistats, on els contagis són ara més comuns. “Demanar-ho és difícil, però cal pensar si aquestes reunions, normals i saludables altres anys, ho són en l’actual context, quan gran part del país està en un alt índex de rebrot”, ha indicat abans d’apuntar aquesta necessitat com a clau per arribar millor a la represa del curs escolar.

En aquest sentit el secretari de Salut Pública ha demanat també un esforç a les empreses fer facilitar el teletreball. Argimon ha expressat que la instauració de nous sistemes de feina no hauria de comportar tants problemes com durant l'estat d'alarma. “Ara ja tenim l'experiència dels últims mesos”, ha apuntat. Malgrat tot, el secretari de Salut Pública ha afirmat que veu “inviable” fer inspeccions de treball a totes les empreses de Catalunya i ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva perquè es compleixin totes les mesures sanitàries i s'evitin rebrots. “Ens hem de plantejar què preferim, si una societat madura o una societat on s'hagin d'acabar imposant normes”, ha comentat.

Per altra banda, Argimon també ha anunciat que, a causa de la pandèmia, la campanya de vacunació de la grip s'avançarà uns dies. A més, el secretari de Salut Pública recomana que, aquest any, el personal sanitari estigui especialment cobert. “La vacunació de la grip aquest any ha de ser massiva, sobretot entre les persones que treballen en centres sanitaris”, ha sentenciat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article