El Govern prorroga 15 dies més les mesures per frenar la Covid-19 al Segrià

S'amplien les mesures en relació amb les activitats d'hoteleria i restauració


El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica la pròrroga de mesures per frenar la Covid-19 a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, i s'amplien les mesures en relació amb les activitats d'hoteleria i restauració. 

Les mesures prorrogades recomanen quedar-se a casa i limitar la circulació per les vies d'ús públic, prohibeixen les reunions de més de deu persones, i limiten l'aforament dels actes religiosos al 33% i d'altres actes al 50%. En activitats d'hoteleria i restauració es limita al 50% l'aforament interior i de les terrasses, i les taules no poden superar les deu persones i han d'estar separades 1,5 metres. Aquests establiments han de tancar a la una de la matinada.

Els desplaçaments personals es recomana que es limitin a assistir al lloc de treball si no es pot fer teletreball, així com als centres sanitaris, entitats financeres, establiments comercials d'alimentació o altres amb cita prèvia i horts familiars d'autoconsum.

També es pot sortir per tenir cura de persones vulnerables, fer trobades i activitats culturals o esportives amb persones del grup de convivència habitual, actuacions davant òrgans públics, renovacions de documentació oficial, mudances, exàmens o proves oficials inajornables i per causa de força major.

Pel que fa als centres de treball es demana adoptar mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics, adoptar mesures organitzatives per garantir el manteniment de la distància de seguretat, utilitzar de manera obligatòria la mascareta, evitar la coincidència massiva de persones i potenciar l'ús del teletreball. També s'ha de facilitar flexibilitat horària per evitar les hores punta al transport públic.

A les empreses de serveis i comerç minorista cal evitar qualsevol aglomeració i mantenir la distància de seguretat en 1,5 metres amb un aforament màxim permès d'una persona per cada 2,5 metres quadrats. A les trobades i reunions que no poden superar les deu persones no es permet el consum ni d'aliments ni begudes. Tampoc hi poden participar persones amb símptomes de la Covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Pel que fa als establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre en taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes.

A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de dos metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules.

L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 h com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores. En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat. Els establiments d'hoteleria i restauració han de disposar, en llocs visibles, de cartells indicatius de l'aforament autoritzat dels espais interiors i de la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i de la seva limitació al 50%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article