Tots els cribratges massius passaran a fer-se en escoles a partir de l'inici de curs

L'APP Radar Covid per fer un seguiment dels contactes es podrà descarregar d'aquí a quinze dies a Catalunya


El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat que tots els cribratges massius passaran a fer-se en escoles a partir de l'inici del curs escolar. Així ho estan treballant conjuntament els departaments d'Educació i Salut “per dos factors, un d'epidemiològic i un d'educatiu”, ha indicat.

En aquest marc es faran proves als pares, tutors, equip docent, personal d'administració i serveis i altres treballadors de les escoles. “Anirem buscant l'entorn poblacional a partir de l'escola”, ha afegit.

També ha explicat que l'APP Radar Covid per fer un seguiment dels contactes es podrà descarregar d'aquí a quinze dies a Catalunya. Argimon ha destacat que ha de servir per poder fer directament citacions i altres tràmits de manera “molt més ràpida”.

Ha explicat que si bé diverses autonomies ja l'han posat en funcionament a Catalunya encara s'està treballant perquè “com que estarà mesos en funcionament, preferim treballar-la” per posar-la en marxa quan obrin les escoles. “Servirà com un ajut clar per traçar contactes”, ha destacat. Si bé ha dit que “sempre serà voluntària”, ha afegit que “serà molt important que la tingui baixada molta gent”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article