La DGAIA tanca el centre d'acollida de joves migrants sols del Masnou

Els joves han estat reallotjats en recursos més petits per fomentar millor la seva autonomia


La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha decidit tancar el centre d'acollida de joves migrants sols del Masnou (Maresme), que s'havia ubicat durant gairebé dos anys a l'alberg Josep Batista i Roca. 

L'espai, que va obrir el setembre de 2018 amb mig centenar de places, recuperarà ara la seva funció com a allotjament turístic, després que els joves que hi vivien han estat reallotjats. L'estratègia de la DGAIA per als joves migrants sols, de fet, passa per obrir recursos més petits que permetin i fomentin una major autonomia dels adolescents i joves, i distribuïts per tot el territori català. En molts d'aquests casos, l'allotjament es fa en pisos, segons ha apuntat el Govern en un comunicat. 

El tancament del centre s'ha fet de manera esglaonada des del passat mes de juny, fins que aquest dijous han estat reallotjats els darrers joves tutelats. La DGAIA detalla que durant aquests dos anys s'han treballat diferents programes per a la integració d'aquests adolescents i joves al municipi. A més, a finals de novembre de l'any passat, es van contractar dos dinamitzadors cívics amb l'objectiu de fer xarxa al municipi i millorar-ne l’acollida i la inclusió.

Uns mesos abans, el juliol de 2019, el centre també va ser al centre de la polèmica, després que grups ultres ataquessin el dispositiu per expressar el rebuig a la presència dels joves al poble. L'incident va acabar amb diversos ferits i detinguts

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article