El 65% de la població té símptomes d'ansietat o quadres depressius a causa del confinament

Psiquiatres que participen en un congrés de Barcelona temen “un empitjorament de la salut mental”

El 65% de la població té símptomes d'ansietat o quadres depressius, la majoria amb símptomes lleus, a causa del confinament per la Covid-19, segons un estudi fet a partir de 5.000 enquestes anònimes on han participat investigadors de l'IDIBAPS de l'Hospital Clínic de Barcelona que s'ha publicat a la revista 'Journal of Affective Disorders'

L'estudi assenyala que cal tenir rutines i aficions per combatre els trastorns mentals. Mig miler de psiquiatres que participen fins al 9 de setembre de manera telemàtica al congrés ‘Controvèrsies sobre psiquiatria 2020’ de Barcelona temen “un empitjorament de la salut mental de la població a causa dels rebrots per la covid-19 i l'increment de contagis”, segons exposen en un comunicat.

L'estudi assenyala que per prevenir els trastorns mentals pel confinament i la reducció de la mobilitat cal “seguir una rutina, no consumir excessiva informació sobre la Covid-19, aprofitar per dedicar-se a les aficions i estar o mirar a fora de casa”, segons el el cap de Servei de Psiquiatria i Psicologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Eduard Vieta.

Enguany el congrés va sobre la violència i les agressions. Precisament Vieta considera que una de les principals conseqüències del confinament i la restricció de moviments de la població és un increment de la violència, principalment de gènere, sobretot als casos on ja estava latent, entre d'altres.

Pel que fa a les persones que neguen l'eficàcia de les màscares, Vieta remarca que “són individus que necessiten explicacions senzilles per temes complexos. Solen tenir una intel·ligència limitada i busquen convergir i tenir un punt d'unió amb altres persones, encara que sigui a través de l'autoengany”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Montse Barcelona
3.

Inteligencia limitada? Mascarillas de papel, de ropa, caseras, de ganchillo, manoseadas continuamente ... Ni siquiera la OMS recomienda su uso, excepto para el personal sanitario y quién tenga q estar en contacto directo con enfermos. Penoso el comentario de este Doctor.

  • 3
  • 0
Carolina El Prat de Llobregat
2.

Totalmente de acuerdo con tu comentario Carmen.

  • 2
  • 0
Carmen Barcelona
1.
Parece mentira que el Dr Vieta haciendo uso del cargo que sustenta, devalue a las personas que están en contra del uso de mascarillas diciendo que son de inteligencia limitada "i busquen convergir i tenir un punt d'unió amb altres persones, encara que sigui a través de l'autoengany ". Que sepa el Dr Vieta, que miles de médicos de todo el mundo, y especialmente epidemiólogos y pneumológos, están en contra del uso indiscrimado de la mascarilla. Todavía no sabemos a ciencia cierta los pros y los contras del uso generalizado de la mascarilla, pero me consta que hay personas muy preocupadas y de inteligencia brillante que están intentado averiguarlo. El Dr Vieta debe de echar de menos la época en la cual se podía lobotomizar a las personas que se oponían al abuso de poder en la sociedad.
  • 8
  • 1

Comenta aquest article