Els joves es perceben a ells mateixos com un dels principals agents de contagi de la Covid-19

Creu Roja i Govern reparteixen 48.000 mascaretes entre el col·lectiu en el marc d'una campanya de sensibilització


Els joves es perceben a ells mateixos com un dels principals agents de contagi de la covid-19. Així ho ha constatat el Govern de la Generalitat en el transcurs d'una campanya de sensibilització en el marc de la qual ha informat a més de 76.000 persones sobre la malaltia. La iniciativa, que l'executiu català ha fet en col·laboració amb la Creu Roja i que té l'objectiu de prevenir el coronavirus en l'oci nocturn, ha permès observar també que els joves prenen consciència sobre l’ús correcte de la mascareta conforme avancen les setmanes. La campanya, promoguda pel Departament de Presidència, vol arribar a 95.400 joves. De moment, durant l’acció s’han distribuït més de 48.000 mascaretes.

La campanya del Govern de sensibilització dels joves per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha observat fins ara 76.185 persones joves, 50.867 de les quals les ha sensibilitzat per tal de prevenir els contagis entre aquest col·lectiu. El total de persones sensibilitzades representa un 66,77% de les observades.

Es tracta d’una campanya promoguda pel Departament de la Presidència que duu a terme la Creu Roja. Va començar el 5 d’agost i està previst que s’allargui fins al 15 de setembre, coincidint amb el període estival i de vacances de la majoria de joves. Fins ara s'han fet 13.400 intervencions a peu de carrer per donar indicacions als joves a l’hora de prevenir els contagis com ara col·locar-se correctament la mascareta, mantenir la distància de seguretat o fer un bon rentat de mans. Així mateix, durant l’acció s’han distribuït 48.384 mascaretes.

Segons els impulsors de la campanya, conforme avancen les setmanes els joves prenen consciència sobre l’ús correcte de la mascareta. Del total de les persones observades la primera setmana, un 37,03% la portaven ben posada, mentre que la darrera setmana, el percentatge ha ascendit fins al 49,6%.

A banda, els informadors fan un qüestionari a les persones sensibilitzades per copsar la percepció del risc i resoldre dubtes sobre la Covid-19. Entre diversos temes, es pregunta qui contagia més el coronavirus. En aquest sentit, la majoria creuen que són els mateixos joves els principals portadors.

Les xifres refermen la percepció

En el mateix sentit que la percepció que tenen d’ells mateixos els joves, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha apuntat aquest dilluns que la incidència del Covid-19 entre menors de 20 anys i nens és “més alta del que ho va ser al seu moment” i se situa només per darrere les persones entre 29 i 30 anys. Segons Simón, els més afectats són els menors d’entre 16 i 17 anys “que tenen una vida social més important”, però “tots els grups en edat escolar tenen incidències relativament altes”, malgrat que “la majoria són asimptomàtics i tenen un quadre molt lleu”. Els nivells d’hospitalització d’aquests grups d’edat és inferior al 4%, que és la mitjana de tota l’epidèmia.

El director del Centre de Coordinació ha admès que “hi ha molts dubtes” sobre els efectes del virus als nens. “Sabem que tenen símptomes molt més lleus” amb una letalitat “del 0,02%, però “hem d’anar amb compte”, ha dit. Segons Simón, malgrat que hi ha estudis que diuen que la transmissió entre nens és “molt baixa” entre ells i amb els seus monitors, n’hi ha d’altres que diuen que els nens segueixen tenint el virus a la faringe com els adults.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article