Acaba el termini per demanar l’ajuda per contractar de forma legal les treballadores de la llar i les cures

La quantia de la subvenció és de 2.685 euros, que correspon al cost de la quota de la Seguretat Social durant 12 mesos


El proper 10 de setembre finalitza el termini per a sol·licitar l'ajut per contractar persones treballadores per tenir cura de gent gran o dependent en l’àmbit de la llar. La convocatòria de subvencions pretén fomentar “la creació de nova ocupació en l’àmbit del treball de cura a la llar” i és una “mesura pionera a Europa”, tal com expliquen al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que la impulsa. La subvenció consisteix en un pagament únic a les persones que ofereixin un contracte laboral per un mínim de 12 mesos a persones que no hagin estat donades d’alta a la Seguretat Social en els darrers dos anys.

La quantia de la subvenció és de 2.685 euros si el contracte és de jornada completa. Aquesta quantitat, expliquen a la conselleria, “correspon al cost de la quota de la Seguretat Social que ha d’abonar la persona contractant durant 12 mesos”. “Aquest pagament s’avança amb una bestreta del 60% a l’inici de la contractació i es tanca amb el 40% restant quan es completa l’any de contracte”, detallen. La sol·licitud només es pot tramitar a través d’internet, cal disposar d’un certificat digital o un idCAT d’emissió gratuïta, tot i això hi ha més de cent entitats de suport per a l’acompanyament i assessorament en el procés de la convocatòria.  

El treball de cura en l’àmbit de la llar

El 90% de les persones que treballen en el sector de les cures són dones i, tal com reconeixen al Departament, “malauradament, no tenen ni la visibilitat ni el reconeixement que es mereixen”. “En molts casos fan aquesta feina sense la corresponent relació contractual i les tasques que realitzen no sempre són considerades com una ocupació, malgrat que la normativa actual reconeix el treball de les cures com un àmbit plenament laboral, amb un règim especial dins el règim general de la Seguretat Social”, expliquen a la conselleria.

Tanmateix, el treball de cures conforma una part important de l’economia del país. Ajudar a la regularització d'aquest sector, reconeixen al Govern, “tindrà un gran impacte econòmic, facilitarà l'obtenció d'autoritzacions de residència i treball a moltes treballadores i, en definitiva, contribuirà al progrés de la societat cap a un model econòmic i social més just i equitatiu”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article