Limitada al 50% l’ocupació de les terrasses a Barcelona, l’àrea metropolitana i altres municipis lleidatans

Salut prorroga 15 dies les mesures especials adoptades per contenir la Covid-19


El Govern endureix les mesures als establiments d'hostaleria i restauració i limita la capacitat d'ocupació a les terrasses al 50% en alguns municipis. Segons recull el DOGC d'aquest dimarts, la restricció afecta Barcelona i l’àrea metropolitana, així com alguns municipis de la Noguera i el Segrià.

A més, caldrà garantir també la distància de dos metres entre taules o grups, amb un màxim de deu persones per taula, i disposar en llocs visibles de cartells que indiquin l'aforament interior i la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses i la seva limitació al 50%. L'horari de tancament dels establiments és a l'una de la matinada com a màxim, sense admetre nous clients a partir de la mitjanit.

En els establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns es limita al 50% de l'aforament autoritzat.A més, es prorroguen 15 dies algunes mesures ja adoptades per a la contenció de brots epidèmics. 

Entre les mesures que es prorroguen 15 dies hi ha, per exemple, que els actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l'assistència al 33% de l'aforament o que l'aforament en espais comercials és l'equivalent a 2,5 m2 per persona.

Pel que fa activitats culturals, lúdiques i esportives, es permet que es duguin a terme sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats.

En les dues resolucions de Salut publicades al DOGC per als municipis afectats també es recomana que la població romangui en el seu domicili i que es limiti la sortida per situacions com anar a la feina si no es pot exercir el teletreball, anar a un centre sanitari o desplaçar-se a entitats financeres. També es recomana que les trobades i les activitats culturals, de lleure o esportives siguin amb el grup de convivència habitual.

Les mesures publicades al DOGC afecten els municipis de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefels i Gavà.

També afecta els municipis del Segrià i la Noguera següents: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer. Igualment, les mesures són aplicables a les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article