Infermeres de Catalunya critica que s'inverteixi en cinc nous hospitals en lloc d'enfortir l'atenció primària

Denuncia un cop més la falta de personal d'infermeria i avisa que s'agreujarà amb aquests nous espais


El sindicat Infermeres de Catalunya ha criticat aquest dimecres que el Govern inverteixi en cinc nous hospitals annexos a centres de referència en lloc d'enfortir l'atenció primària. 

En un comunicat, ha denunciat un cop més la falta de personal d'infermeria, i ha avisat que la situació s'agrejarà amb aquests nous espais. “Falten moltes infermeres i la solució no depèn d'invertir els diners públics en nous espais, sinó de dotar de personal suficient els espais que disposem i sobretot apostar per la prevenció”, han subratllat. Al seu parer, Salut torna a destinar recursos a infraestructures i material, “amb una visió totalment enfocada al tractament de la malaltia, en lloc d'una visió de prevenció i salut comunitària”.

En aquest sentit, han lamentat que durant la pandèmia no s'hagi augmentat el nombre d'infermeres, i ha argumentat que “l'excusa que s'ha donat” és que no n'hi havia de disponibles. “Si avui dia ja tenim manca d'infermeres en el nostre sistema sanitari, com es pensa cobrir tota aquesta demanda de professionals? Tornaran a contractar infermeres que no han acabat els estudis? Posaran en els llits d'UCI professionals sense experiència ni formació en malalt crític?”, es pregunta el sindicat.

Segons asseguren en el comunicat, el que cal és enfortir l'atenció primària, “que ja partia de sota mínims i que ara està assumint tot el seguiment i detecció de casos”, i que “s'enfronta” a un inici de curs escolar sent les “referents” dels centres educatius. “Un cop més les autoritats sanitàries d'aquest país no escolten els seus professionals per conèixer les necessitats reals que té el sistema”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article