Activistes acusen l’Ajuntament de Barcelona de “facilitar” un desnonament al fons Blackstone

Fonts municipals asseguren que el local on viu la família “no és apte per viure i pot suposar un perill”


El Sindicat d'Habitatge de Vallcarca acusa l'Ajuntament de Barcelona de "facilitar" a Blackstone el desnonament d'una família que viu en un local que és propietat del fons. Segons denuncien els activistes, al juliol el consistori va fer saber als ocupants que es procediria a executar el desnonament per via administrativa al·legant la manca de cèdula d'habitabilitat del local. 

Fonts municipals apunten, per la seva banda, que si intervenen en el desallotjament —per ara sense data confirmada— és perquè l'espai "no és apte per viure i pot suposar un perill" perquè no ofereix "condicions de seguretat" per les persones que hi viuen, que segons l'Ajuntament estan sent ateses pels serveis socials.

D'acord amb el sindicat, treballadores del Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB) van afirmar en una visita a la família al juliol que no tenien cap mena de recurs a l'abast per oferir. Des de l'Ajuntament, però, matisen que és des del CUESB s'oferirà d'entrada una alternativa d'emergència i des d'aquest centre "s’activaran els altres recursos i els suports que necessitin aquestes persones".

Els activistes asseguren que la família que hi viu —cinc adults i tres menors— segueixen tenint sostre gràcies al suport veïnal i apunten que la família resideix al local des de fa tres anys. "Habitar en locals de forma irregular és una via per la qual han d'optar moltes famílies als barris de Barcelona davant la manca d'oportunitats per accedir a un habitatge en condicions digne", lamenten.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article