Entitats en defensa de la laïcitat rebutgen l’assignatura de religió islàmica a les escoles públiques

Consideren que “s’avança en la segregació de l’alumnat segons les seves creences”


La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Ateus de Catalunya i Catalunya Laica han rebutjat aquest divendres el pla pilot del Departament d'Educació que permetrà optar als alumnes a fer una assignatura de religió islàmica als centres educatius públics. Les entitats critiquen en un comunicat que és "una passa enrere per a l'assoliment d'una educació laica" i que amb aquest projecte "s'avança cap al multiconfessionalisme a les aules i, en definitiva, cap a la segregació de l'alumnat en funció de les creences dels seus pares, mares i tutors". "Les tres entitats rebutgem que s'utilitzin els centres per ensenyar dogmes i fer proselitisme", reblen en el text.

Amb la resolució aprovada pel Departament d'Educació, aquest curs s'impartiran classes per part de docents designats per la Comissió Islàmica d'Espanya i que es finançaran amb fons públics. Consideren que aquest fet és una "equiparació de privilegis amb la religió catòlica, que serveix per la perpetuació d'aquests, i un menysteniment d'altres creences i conviccions".

Les entitats indiquen que defensen l'educació laica "perquè és integradora i inclusiva, perquè respecta les creences de l'alumnat sense imposar-ne cap sobre les altres". Per aquest motiu, demanen que l'assignatura de religió de qualsevol confessió quedi fora de les aules sostingudes amb fons públics. "En cap cas obviem la importància històrica i cultural de la religió, però aquests coneixements es poden ensenyar transversalment des d'altres assignatures com la història o les ciències socials", exposen.

El Departament d'Educació impulsarà aquest any un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics. La resolució publicada aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) preveu que l'experiència s'apliqui aquest curs al Consorci d'Educació de Barcelona i als Serveis Territorials d'Educació al Baix Llobregat, Girona i Tarragona. Cada àrea educativa disposarà d'una persona docent per atendre centres de primària i de secundària, en funció de les peticions d'assistència a la matèria de Religió Islàmica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article