La Taula considera inacceptables les mesures per reduir el dèficit

Asseguren que es tracta d'una retallada dels drets socials dels desfavorits


La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa 27 federacions i agrupacions i més de 3.000 entitats socials, considera que les mesures per reduir el dèficit estatal són inacceptables. Segons la Taula, la proposta del Govern espanyol amenaça les polítiques socials al conjunt de l’estat i suposa una retallada dels drets socials dels col·lectius desafavorits.

La Taula assegura que la retallada de la retroactivitat dels ajuts per la dependència suposa un retrocés inadmisible. Alhora, considera poc creïble el compromís de resoldre el pagament en sis mesos per es problemes que ja existeixen actualment.

Tanmateix, davant la retallada dels pressupostos autonòmics i locals, l'organització de tercer nivell, tem que aquestes reduccions es traslladin a molts altres capítols socials i, conseqüentment, tinguin un impacte en la cohesió del país. Manifesten la preocupació davant la congelació de les pensions en la gent gran i la supressió del "xec-nadó" en la gent jove.

La Taula emplaça a l'executiu a mantenir la despesa social i prioritzar les polítiques de generació d'ingressos i la reforma fiscal. D'aquesta manera es podrà evitar que la crisi la paguin els més pobres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article