L’Ajuntament de Barcelona donarà un ajut d’entre 200 i 475 euros al mes a famílies vulnerables

El consistori farà arribar els diners a través de la targeta Barcelona Solidària i calcula arribar a 33.873 persones


L'Ajuntament de Barcelona ingressarà un ajut d'entre 200 i 475 euros al mes durant el segon semestre d'aquest any a famílies en situació de vulnerabilitat. La mesura, dotada amb 18 milions d'euros, forma part del pla de xoc social de 35 milions aprovat al juliol per respondre a la crisi provocada per la covid-19. 

Els diners es rebran a través de la targeta moneder Barcelona Solidària, creada pel consistori per unificar els pagaments dels ajuts econòmics dels serveis socials municipals i dotar de més autonomia les famílies. La targeta s'enviarà directament a les llars després de notificar-los l'obtenció de l'ajut i a finals d'aquest mes s'hi abonarà el primer pagament, que inclourà les mensualitats corresponents a juliol, agost i setembre.

Els criteris per percebre la nova prestació d'urgència social són haver estat empadronat a Barcelona a 1 de gener de 2020, ser usuari dels serveis socials fins al 30 de juny i haver rebut ajuts superiors a 150 euros. En base a aquestes dades, aquelles persones que compleixin els requisits no hauran de fer cap sol·licitud proactiva, sinó que seran notificats directament per part de l'Ajuntament durant les pròximes setmanes. La notificació es farà a través d'un SMS amb el qual les persones que el rebin podran culminar els tràmits de manera telemàtica.

Les persones que se'n beneficiïn rebran entre 1.200 i 2.850 euros durant el segon semestre, una xifra que es calcula en base al nombre de membres de la unitat familiar i la renda de l'any 2019. Així, per exemple, es rebran 1.200 euros en total si es tracta d'una unitat familiar amb un sol membre i amb uns ingressos inferiors a 7.967,73 euros el 2019. La quantitat més alta, 2.850 euros, els rebrà una unitat econòmica de convivència amb quatre membres.

Més d'11.000 menors

El fons està dotat amb 18 milions d'euros i es preveu que pot arribar a beneficiar unes 12.100 unitats familiars, i del total de 33.873 persones, 11.843 són menors. Així, tot ampliant la despesa, s'agrupen en aquest fons els ajuts extraordinaris amb motius de la covid-19 gestionats pels centres de serveis socials i el fons d'infància 0-16.

Els 18 milions formen part del fons de 90 milions aprovat al plenari de juliol per fer front a les necessitats de la crisi causada per la pandèmia. Aquest preveia destinar-ne 35 a l'emergència social (d'on surten aquests 18), 30 a la reactivació econòmica, 15 a l'espai urbà i 10 a l'àmbit cultural.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Jing Barcelona
1.

Hola, buenas tardes, queria pregutar que la tarjeta monedero solidaria barcelona como y cuando lo puedo solicitar? Gracias

  • 0
  • 0

Comenta aquest article