Els espais municipals de Barcelona “seguiran a disposició” de les escoles encara que ara no s’usin

L’alcaldessa afirma que és “urgent” que els centres puguin obrir i és una prioritat oferir-los “el màxim de recursos”


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dilluns que els equipaments municipals i espais exteriors oferts a les escoles per ampliar el seu espai "seguiran a la seva disposició" durant el curs, encara que ara no s'utilitzin. Colau ha apuntat que per ara desconeix quants d'aquests equipaments seran utilitzats per a usos escolars. 

"Són els centres qui s'han d'organitzar i són les direccions de cada centre que han de veure com organitzen els grups", ha matisat. Amb tot, ja ha dit que l'oferiment "persistirà en el temps" i no és només per a l'inici del curs. "Tenim clar que les escoles són prioritàries", ha subratllat, reclamant que és "urgent" que els centres puguin obrir.

"És una prioritat oferir el màxim de recursos a les escoles", ha conclòs. Fa dues setmanes, l'Ajuntament va anunciar que posava a disposició dels centres escolars de la ciutat un total de 74 equipaments i 159 espais exteriors de cara al proper curs. Colau també ha dit que el consistori ha treballat per ampliar els entorns escolars i pacificant les zones properes a escoles perquè les famílies tinguin més espai a les entrades i les sortides d'alumnes. Un canvi de model urbanístic que Barcelona vol portar a terme a tots els centres de la ciutat.

L'alcaldessa s'ha referit a l'inici de curs en una roda de premsa conjunta amb la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en que han parlat sobre la importància de les cures. "En un moment de crisi com l'actual s'ha vist com de importants eren les cures", ha dit Colau, defensant que s'hauria de considerar "un treball essencial". Al seu torn, Montero, ha afirmat que l'emergència sanitària ha posat de relleu que tothom necessita cures i que és un "pilar essencial".

Tant Colau com Montero han coincidit que sovint les tasques de cures les assumeixen les dones i de forma "precaritzada". "Mentre segueixin sent les dones serà molt difícil que visquem en condicions d'igualtat", ha dit la ministra espanyola. Per això, ha dit, les cures s'han de convertir "en un vector de democratització"

Més polítiques que permetin “cuidar i ser cuida’t”

De fet, la titular espanyola de la cartera d'Igualtat ha dit que cal fer "autocrítica" perquè avui dia no existeix una "extensa bateria" de polítiques públiques que permetin "cuidar i ser cuida't". En aquest sentit, ha alabat el projecte Barcelona Cuida després de fer una visita a aquest servei municipal d'informació i orientació per a treballadores de la llar i de les cures i de famílies cuidadores.

Sobre el permís retribuït que es reclama per als pares que tinguin els fills en quarantena encara que sigui un cas negatiu, s'ha limitat a dir que tant el ministeri de Treball com el de Inclusió hi treballen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article