Argimon creu que 100.000 persones vulnerables es podrien vacunar contra la Covid-19 a partir de desembre

Descarta un confinament en els propers dos mesos i anuncia que valoren escurçar la quarentena a deu dies

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha descartat aquest dimarts un confinament en els propers dos mesos, però no ha volgut fer prediccions més enllà. En declaracions a Rac 1, també ha explicat que s'estudia escurçar la quarantena a deu dies, una decisió que es podria prendre properament. 

Argimon ha opinat que la limitació sobre les reunions de més de deu persones seguirà al Nadal. “Encara que estiguéssim millor també tindríem una certa recança a fer una represa una altre cop molt ràpida”, ha reconegut, admetent que potser tots van córrer massa al juny. Cap al desembre, ha indicat que es podran començar a vacunar els més vulnerables, i ha anunciat que a Catalunya li tocaran unes 100.000 vacunes. S'ha referit en concret a les persones que viuen en residències.

El secretari de Salut Pública ha explicat que fa un mes van canviar el protocol i algun dels seus experts ja li demanava canviar el temps de quarantena, però llavors va decidir no fer-ho perquè ja es feien canvis prou importants i no volia introduir moltes variacions. “En aquests moments ho estem estudiant”, ha afegit, i ha subratllat que les càrregues virals són molt diferents en els últims dies.

Pel que fa a la vacuna, ha apuntat que la compra és un projecte europeu, i que Catalunya tindrà inicialment unes dosis limitades, corresponents al seu pes demogràfic, per vacunar els grups més vulnerables. A més ha remarcat que no serà només una vacuna, sinó tot un “esquema de vacunació”. “Fins al mes de juny estarem en una situació d'anar vacunant, si tot va bé”, ha assenyalat.

Sobre la mascareta, ha opinat que encara passaran uns mesos fins que deixi de ser obligatòria, fins que les taxes d'infecció siguin molt més baixes.

En quant al retorn a les escoles, ha insistit que són llocs segurs i que el risc zero no existeix. “Si haguéssim de tornar a la situació anterior d'un confinament, l'últim que es tancaria serien les escoles”, ha asseverat. Argimon ha fet càlculs i ha explicat que la setmana passada van detectar 1.000 infeccions entre menors. “Ens haurem de carregar de paciència”, ha reconegut. En preguntar-li si els avis han de veure els néts, ha opinat que sí, tot i que ha apostat per tenir unes certes precaucions.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article