AstraZeneca interromp els assajos de la vacuna d’Oxford per una “malaltia inexplicable” d’un dels participants

La farmacèutica, en l'última fase de proves de la vacuna, revisarà les dades de seguretat

 AstraZeneca ha interromput els assajos de la vacuna contra la Covid-19 que ha desenvolupat amb la Universitat d'Oxford per la “malaltia potencialment inexplicable” d'un dels participants, segons un comunicat de la companyia difós pel portal 'Stat'.

La farmacèutica, en l'última fase de proves de la vacuna, revisarà a partir d’ara les dades de seguretat. En el comunicat, remarca que en grans assajos, es poden desenvolupar malalties per casualitat, però això s'ha de revisar molt curosament.

“Estem treballant per agilitzar la revisió de l'esdeveniment per minimitzar qualsevol possible impacte en el calendari de l'assaig”, afegeix AstraZeneca, que diu que estan compromesos amb la seguretat dels participants i els més “alts estàndards” en els seus assajos.

D’acord amb el portal ‘Stat’, el voluntari que va emmalaltir resideix al Regne Unit. Aquesta és la vacuna que està desenvolupant AstraZeneca, amb seu a Cambridge (Regne Unit), al costat de la Universitat d'Oxford i l'eficàcia de la qual s'estava experimentant als Estats Units, Brasil i Sud-àfrica després que l'assaig hagués donat resultats positius en les seves fases inicials, quan es va provar amb mil persones al Regne Unit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article